Oma Lääkärisi Matinkylä

Muutokset toiminnassa koronavirusepidemian vuoksi

Espoon alueella ylähengitystieoireiset terveydenhuollon arviota vaativat potilaat arvioidaan Samarian terveysasemalla. Aika Samariaan tilataan puhelimitse omalta terveysasemalta (Oma Lääkärisi Espoontori 09 855 4303 klo. 8-16, Oma Lääkärisi Matinkylä 09 855 4100 klo. 7-18, Espoon omat terveysasemat 09 816 34500 klo. 7-18).  Oma Lääkärisi asemilla hoidetaan oman alueen kiireelliset ja kiireettömät asiat. Myös nämä ajat varataan puhelimitse omalta terveysasemalta. Päivystykseen ei voi tulla ilman ajanvarausta.

Riskiryhmien kiireettömiä asioita (mm. lausunnot, kiireettömät toimenpiteet, määräaikaiskontrollit) pyritään hoitamaan pääasiassa puhelimiste epidemian aikana asiakkaiden suojelemiseksi. Kiireelliset asiat hoidetaan normaaliin tapaan. Pyrimme varaamaan riskiryhmien ajat aamupäivälle ja muiden asiakkaiden ajat iltapäivälle.

Suosittelemme käyttämään asionnissa Mehiläisen Digiklinikkaa. Digiklinikka löytyy osoitteesta oma.mehilainen.fi tai puhelimesi sovelluskaupasta. Valitse toimipaikaksi Digiklinikka Oma Lääkärisi Matinkylä. Tällöin palvelu on maksuton. Digiklinikka on auki arkisin klo. 8-16. Pyri aloittamaan keskustelu aina valitsemalla vaivaasi sopiva oirekysely.

Lisäksi voit varata videovastaanoton Oma Lääkärisi Matinkylän hoitajalle  Espoon sähköisen asioinnin sivuilta tai lääkärärille puhelimiste. Myös tämä palvelu on maksuton.

Työntekijöiden ja asiakkaiden suojelemiseksi haluamme välttää koronaviruksen leviämistä tiloissamme. Tämän vuoksi vastaanottotiloihin pääsee aikaisintaan 5 minuuttia ennen vastaanottoa. Sinun tulee pestä kädet ennen ja jälkeen vastaanoton. Potilastoimisto on suljettuna toistaiseksi. Lähetämme sairaslomatodistukset tms. kotiin postitse. Älkää tuoko terveysasemalle papereitanne tms. vaan ottakaa niistä kuva ja lähettäkää ne meille Digiklinikan kautta.

Ystävällisin terveisin,

Vastaava lääkäri Wera Sinkkonen

Tervetuloa Oma Lääkärisi Matinkylään!

Matinkylän Oma Lääkärisi -terveysasema sijaitsee Länsiväylän Olarin  puolella Matinkylän Mehiläisen rauhallisissa ja esteettömissä tiloissa osoitteessa Piispanportti 10 A. Matinkylän Oma Lääkärisi -terveysasema toimii osana Espoon kaupungin terveysasemaverkkoa. Osoitteensa mukaisesti asemalla hoidetaan Suurpellon, Henttaan ja Kuitinmäen asukkaita, mutta kuka tahansa suomalainen voi kirjautua meidän asiakkaaksi.  Saat asemilta julkista perusterveydenhoitoa vastaavat palvelut samaan hintaan kuin muilta Espoon kaupungin terveysasemilta.

Pääset asemalle helposti julkisilla kulkuvälineillä ja autolla. Aseman viereltä löytyy myös hyvin parkkitilaa.

Terveysaseman vaihtaminen

Voit vaihtaa meidän asiakkaaksi joko paparilomakkeella tai sähköisesti. Muiden kuin espoolaisten tulee tehdä vaihto paperilomakkeella. Vaihto-ohjeet ja lomakkeet löytyvät Espoon nettisivuilta. 

Sähköinen terveysaseman vaihto tapahtuu Espoon nettisivuilla espoo.fi/asioiverkossa. Valitse Asiointipalvelut-listasta ”Terveysasemien ajanvaraus, Ajanvaraukset ja muu asiointi verkossa”. Valitse ”Siirry palveluun”. Kirjaudu vahvalla tunnistautumisella. Sisään kirjauduttuasi löydät ”Esitiedot ja tilauslomakkeet”. Painikkeen alta löydän ”ilmoitus terveysaseman vaihtamisesta” -lomakkeen.

Paperilomakkeen voit toimittaa seuraavasti:

  1. Postita Oma Lääkärisi Matinkylän asemalle: Oma Lääkärisi Matinkylä, Piispanportti 10 A 3.krs, 02200 Espoo
  2. Tule käymään asemalla ja laita lomake aulan vihreään postilaatikkoon
  3. Ota kuva allekirjoitetusta listautumislomakkeesta ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen matinkyla.omalaakarisi@mehilainen.fi

 

TERVETULOA OMA LÄÄKÄRISI MATINKYLÄN ASEMALLE

Oma Lääkärisi Matinkylä on Mehiläinen terveyspalvelut Oy:n omistama terveysasema, jolla hoidamme Henttaan ja Suurpellon alueiden asiakkaita sekä kaikkia meille kirjautuneita asiakkaita Espoon kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti. Espoon meille määrittelemä väestö on vajaa 5000 asiakasta ja lisäksi meille on tähän mennessä kirjautunut n. 1500 muun alueen asiakasta.

Olemme sijainneet nykyisessä osoitteessa Piispanportissa Mehiläisen lääkäriaseman kyljessä tammikuusta 2019. Sitä ennen toimimme Puolarmetsän terveysasemalla 2014-2016 sekä Iso Omenan palvelutorilla 2016-2018. Suurin osa henkilökunnastamme on ollut meillä töissä jo Puolarmetsän ajoista lähtien.

Asemallamme on tällä hetkellä töissä 3 kokenutta erikoislääkäriä sekä yksi yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri. Hoitajamme ovat kokeneita sairaan- tai terveydenhoitajia. Osaajiimme kuuluu diabetekseen perehtynyt lääkäri ja hoitaja. Työtyytyväisyys on erinomaisella tasolla ja henkilökunnan vaihtuvuus on todella vähäistä. Toimimme Helsingin yliopiston nimeämänä koulutusterveysasemana, joten ajoittain meillä on niin lääkäri- kuin sairaanhoitajaopiskelijoitakin koulutuksessa.

Hoidon saatavuus eli odotusajat ajanvarausvastaanotoille ja päivystykseen ovat lyhyitä. Meillä kiireettömään hoitoon pääsee keskimäärin viikon sisällä (ns. T3-aika alle 7 pv) ja keskimääräinen jonotusaika päivystykseen on ollut viimeisen puolen vuoden aikana 21 minuuttia. Nämä ovat selvästi lyhyempiä kuin Espoon terveysasemilla keskimäärin (T3 aika 15-20 pv).

Asiakastyytyväisyytemme on huipputasolla. Happy or Not -laitteella mitattuna asiakastyytyväisyys on jatkuvasti yli 95%. Olemme tässä vertailussa Espoon ykkösiä. Lyhyesti sanottuna olemme tällä hetkellä pienin, mutta parhaiten toimiva Espoossa sijaitseva terveysasema.

Hoitomme on laadukasta ja nykyaikaista. Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti ja pienenä asemana pystymme ketterästi muuttamaan toimintatapojamme. Asiakkaillamme on käytössä Mehiläisen kiitelty Digiklinikka maksuttomasti. Digiklinikan kautta voit helposti tehdä oirearvioita ja ottaa yhteyttä asemalle. Lisäksi asiakas voi käyttää normaaliin tapaan Kanta-palveluita sekä Espoon sähköistä asiointiaOma Lääkärisi aseman nettisivuilta löydät paljon tietoa terveydestä ja esimerkiksi kaavakkeet verensokeriseurantaan ja verenpainemittaukseen.

Ajanvaraus asemalle onnistuu puhelimitse tai netissä. Netissä Espoon sivuilta voit varata ajan päivystävälle hoitajalle, videovastaanottoon päivystävälle hoitajalle tai rokotukseen. Muille ajoille ajanvaraus onnistuu puhelimitse. Päivystykseen voit tulla ilman ajanvarausta klo. 8-16 välisenä aikana, mutta suosittelemme ensin yhteydenottoa puhelimitse, jolloin voimme tarvittaessa ohjata sinut ensin esimerkiksi laboratorioon tai varata kiireellisen ajanvarausajan. Varatuille ajoille ei ilmoittauduta. Päivystyksessä ja toimistossa asioidaan vuoronumerolla.

Odotustilojen yhteydessä on ns. Omahoitopiste, jossa voit mitata painosi ja verenpaineesi. Siellä on myös omahoitokaappi, jossa on paljon materiaalia terveyden ylläpitämisen tueksi. Lapsiperheitä varten on oma odotustila rakennuksen kulmassa. Asiakkaiden käytössä on myös vauvan hoitoon soveltuva WC.

Laboratoriokokeet ja rtg-kuvat otetaan HUSin toimipisteissä. Lähin on Iso Omenan Palvelutorilla. Päivystysvastaantotolla otamme tarvittaessa ns. pikanäytteitä. Fysioterapia ja mielenterveystyö sijaitsevat Espoon kaupungin toimipisteissä ja erikoissairaanhoidon arviota tarvitsevat lähetämme HUSin sairaaloihin.

Auton voit pysäköidä sisäpihan parkkipaikalle. Merkitse rekisterinumeron alkuosa 3. kerroksen aulassa olevaan listaan. Mikäli Mehiläisen parkkipaikka on täynnä, löytyy kadunvarresta 4 tunnin kiekkopaikkoja ja viereisen rakennuksen autohallista maksullisia paikkoja (1 e/h).

Asiakasmaksut ovat samat kuin muillakin Espoon terveysasemilla. Hoitajakäynnit ovat maksuttomia. Lääkärissä käynti maksaa 16,40 euroa kolmelta ensimmäiseltä kerralta kalenterivuoden aikana. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyn vastaanottoajan maksu on 50,80 euroa.

Päivitetty 1.9.2019

 

Ajankohtaista koronaviruksesta löydät Mehiläisen verkkosivuilta.